typer af både til søer

Restaurering af aluminiumsbåd – Beslutningen

Jeg har boet og arbejdet på De Store Søer hele mit voksne liv. Jeg har aldrig lavet en aluminiumsbådsrestaurering eller nogen anden form for bådrestaurering. Men jeg har beundret alle typer små lystfartøjer fra dækket af Great Lakes Bulk Freighters, som jeg har arbejdet på, siden jeg var ny ude af gymnasiet.

Selvom jeg er en US Coast Guard Licenseret Great Lakes Pilot af motorfartøjer af enhver bruttoton, eller mere enkelt sagt; “En skibslods”… Jeg har aldrig selv siddet ved rattet i en lille lystbåd. Men jeg har altid beundret rækkerne af motorbåde eller motoryachter, som de nogle gange kaldes.

Jeg har undret mig, mens vi har manøvreret vores store kommercielle skibe gennem havne i havne på De Store Søer; hvor meget arbejde og dedikation det ville tage at restaurere en fin gammel yacht.

Selvom jeg i mine drømme om bådrestaurering altid har tænkt, at det ville være utroligt at restaurere et gammelt træfartøj bygget i omkring 1950’erne, har jeg aldrig taget beslutningen om at gøre det.

De gamle træyachter af typen Cris Craft, som jeg havde set overalt i De Store Søer, havde så nostalgiske linjer og virkede som så robuste og veldesignede både efter at være blevet restaureret af en dedikeret og talentfuld håndværker.

Disse gamle træbåde er bestemt smukke, når de restaureres, og tanken om at eje og restaurere en selv virkede som en meget ædel ting at gøre…

Men her er hvordan jeg besluttede at lave en aluminiumsbådsrestaurering i stedet for.

Som jeg sagde før, har jeg arbejdet på skibe hele mit voksne liv, og jeg har en meget intim forståelse af vandfartøjer. Men jeg har et meget begrænset kendskab til træbearbejdning og træbearbejdning mv.

Jeg har dog en del viden om stål og de andre metallegeringer, der går ind i skibe.

Det var blot et held eller et tilfælde, der fik mig til at se, at jeg kunne have en gammel yacht, fuldstændig restaureret og som ny, uden at vide meget om træbearbejdning overhovedet.

Som jeg sagde; vi lossede korn ved General Mills dock i Buffalo, NY;

Jeg så en båd, der lignede en af ​​de gamle “Chris Craft” træbåde, der lagde til ved en marina overfor General Mills dock.

Selvom jeg beundrede den båd i flere timer, mens jeg var på vagt den eftermiddag, faldt det aldrig ind for mig, at den var bygget af andet end træ.

Jeg besluttede lige der og da, mens jeg så på de fine linjer i den 32 fods krydser (som jeg troede var bygget af træ), at jeg selv skulle lave en bådrestaurering.

Så senere, efter at vi var færdige med at losse og var ude på Lake Erie på vej mod Detroit, kom jeg til at tale med min Wheelsman om båden, jeg så ved marinaen i Buffalo, og om min idé om at lave en bådrestaurering. Han havde også set båden.

Min hjulmand var vokset op på Harsens Island i Michigan, og havde arbejdet på en lystbådehavn, mens han gik i gymnasiet. Han gjorde mig opmærksom på, at båden, vi begge havde set, faktisk var bygget af aluminium.

Jeg var virkelig overrasket. Til at starte med; Jeg var ikke klar over, at store kabinekrydsere var blevet bygget så tidligt med aluminium. Og det ville jeg bestemt aldrig have troet, at en aluminiumsbåd kunne have så fine linjer.

Så jeg begyndte at forske i aluminiumsyachter, og specifikt Marinette aluminiumsyachter, som min hjulmand sagde var producenten af ​​den yacht, som vi begge havde beundret.

Nå, det ene førte til det andet, og jeg begyndte at indse, at en aluminiumsbådsrestaurering ville være det eneste, der ville give mening for mig.

  • Aluminiumsbåde er stærke og Marinette både er ifølge deres ejere; “bygget som en tank”…
  • Marinette aluminiumsbåde er nemme at få fat i, og er en større værdi sammenlignet med selv en glasfiberbåd af tilsvarende størrelse.
  • Aluminium bevarer sin styrke meget længere end træ eller glasfiber, og aluminium korroderer eller rådner ikke.
  • Skroget på en aluminiumsbåd vil, uanset alder, næsten altid være i nogenlunde god stand, med ringe behov for reparation af selve skroget.
  • Aluminiumsmotorbåde og cabincruisere vil normalt opnå bedre brændstoføkonomi end en træ- eller glasfiberbåd af samme størrelse.

Og listen over gode grunde til at overveje en aluminiumsbådsrestaurering mere praktisk bliver ved og ved.

Så det var den dag, jeg besluttede mig for at foretage en restaurering af aluminiumsbåd. Min beslutning blev taget inden for 24 timer.

På tidspunktet for skrivningen af ​​denne artikel er det mindre end en uge siden, jeg besluttede mig for at være ejer af en restaurerbar gammel yacht bygget af aluminium.

Men jo mere forskning jeg laver, jo mere beslutter jeg mig… Jeg vil tage en gammel og engang smuk aluminiumsbåd og lave den ny igen.

Og jeg er sikker på, at jeg vil blive belønnet med en båd, der vil give sjov og spænding for mig selv og familien i mange år fremover. Alt sammen til en pris, der er langt mindre, end det ville være for en sammenlignelig ny båd.

Plus selve restaureringen af ​​båden vil forhåbentlig give mange timers fornøjelse og binding til min kone, søn og jeg.

Leave a Comment