typer af både til søer

Pass Lake – tæt på Kamloops, tættere på mit hjerte

Da jeg flyttede til Kamloops, British Columbia i 1982, var jeg bare en nybegynder til fluefiskeri, men jeg havde hørt, at dette var mekkaet for f.eks. fluefiskeri efter regnbueørred. Jeg talte med min chef om søer i området, og han har et par utrolige historier om store fisk, der knækker hans stang, stjæler hans line og volder ham hjertesorg. Jeg tænkte: “Jeg vil gerne have den slags hjertesorg”. Han henviste til Pass Lake. Dengang blev det betragtet som en trofæsø af betydelig statur. Adgangen var en meget dårlig 4×4-vej, der var 2 søsætninger – ingen af ​​dem var særlig gode.

Nogle ting har ændret sig gennem årene. Du behøver ikke en 4×4 for at komme til Pass længere. Siden skovhugst blev åbnet længere mod nord, er vejen opgraderet og er noget vedligeholdt. Der er kun ét bådudsætningsområde, men det er bedre, end det nogensinde har været. Der er en betydelig skovcampingplads med bålpladser og udhuse. Reglerne er ændret lidt for at imødekomme det øgede pres på grund af forbedret adgang. Og der er triploider. Åh skat!

Denne skat af en sø ligger omkring 25 km nord for Kamloops på Lac du Bois-vejen. Køreturen til og fra Pass Lake er majestætisk i sig selv, når du migrerer og går gennem omkring 4 geo-klimatiske zoner. Først slynger du dig op gennem de forrevne ørkenbakker med aske og tumbleweed i Lac du Bois Provincial Park. Dernæst er de produktive græsarealer med bundgræs, enebær og hjemsted for græssende kvæg og hjorte. Når du nærmer dig selve Lac du Bois, bliver terrænet mere parklandskab, bølgende græsgange oversået med lavvandede andedamme, løvfældende træer og tørland douglasgran. Endelig ankommer du til en indre skov af gran, fyr, gran og poppel. Jeg må sige, at udsigten, der tilbydes under den naturskønne køretur hjem, er en fin belønning eller trøst selv på de mindst produktive dage med fiskeri.

Pass Lake har altid været en humørfyldt sø. Det giver sjældent op på en dag, hvor fiskene kommer på din flue hele dagen lang, som om det bliver deres sidste måltid. Jeg er blevet skunked mange gange. For den vedholdende fisker giver det flotte belønninger. Det er en af ​​de søer, der har to typer fisk. Små og store. De små vil drille dig, mens de er under 12″. Så bliver de sultne og ses sjældent, før de er 20″ eller større. Der er altid en rimelig forventning om at fange en fisk i trofæstørrelse, og det er det, der får mig til at vende tilbage.

Jeg har fundet ud af, at slutningen af ​​maj, begyndelsen af ​​juni og sept/okt er de bedste tidspunkter at nå Pass. Det kan være produktivt i sommermånederne, men du bliver måske nødt til at trodse mørket sidst på aftenen eller trække numsen ud af sengen meget tidligt om morgenen.

Søen er omgivet af produktive mergel stimer og dropoffs. Chironomid-lugerne i slutningen af ​​maj kan gøre fiskene til glubende jægere blandt en aluminiumsluge af små både. Jeg har set gange, hvor 5 eller 6 fiskere havde fisk på alle på samme tid i en 250 meter lang stime på nordsiden af ​​søen.

Den måske mest produktive luge ved Pass Lake er majfluens, der starter i slutningen af ​​maj og kulminerer i midten af ​​juni. Nøglen er at fiske dem med en flydende line, når de vandrer mod overfladen for at dukke op som voksne. En anden fødevare, der producerer store fisk, er iglen. Søen har en sund bestand af igler, og fiskeri i dette mønster gennem hele sæsonen kan være meget produktivt.

Som jeg sagde tidligere, er denne sø humørfyldt. Det er en af ​​de søer, hvor du måske ikke har en bid hele dagen, men du føler stadig, at næste gang bliver det din dag. Det er en del af Pass Lakes mystik og lokkemiddel.

Pass Lake var den første sø, jeg fiskede i Kamloops-området, som jeg vidste, en dag ville jeg fange en stor fisk. Det tog 3 besøg, før jeg hooked en stor, og nu har jeg været for evigt slået. Lokkelysten af ​​trofæfisk fanger min sjæl, og jeg gør Pass Lake til min foretrukne destination mange gange hver sæson.

Leave a Comment