tips og tricks til både

Fishing Fridays Radiointerview Bernie Schultz Over en million dollars i præmiepenge

Jeg er spændt i dag, for i dag har vi Bernie Schultz.

Bernie er en indfødt Florida med mere end 30 års erfaring med at konkurrere på det højeste niveau af turneringsfiskeri.

– Med to amerikanske og to canadiske titler har han vundet langt over en million dollars i præmiepenge.

– Ud over at konkurrere på Bassmaster Elite Series, fungerer Bernie Schultz som konsulent for mange af de største mærker inden for fiskeri, herunder Shimano, Rapala, Mercury Marine, Power Pole, Garmin og andre.

– Han fungerer også som klummeskribent for flere store fiskeripublikationer, herunder Bassmaster, Florida Sportsman, Ontario’s Just Fishing og Inside Line.

Velkommen, Bernie.

Hvordan har du det, Mike? Godt at møde dig.

Okay, ja. Store. Fortæl os, hvad laver du i dag?

Åh, jeg har et par renoveringer i gang i huset. Jeg har lidt af en nedeperiode mellem turneringerne, og vi laver en køkkenremod. Det lyder temmelig kedeligt, jeg er sikker på, for dine lyttere, men det er, hvad der foregår hjemme hos os i dag.

Hvad er din næste turnering?

Næste turnering er på Lake Hartwell. Det er på grænsen mellem Georgia og South Carolina. Det er lige på statslinjen, og det er et fantastisk fiskeri. Det er i den første del af april. Så tager vi direkte derfra til Winyah Bay, som ligger på kysten lige nord for syd… hvad er det? Charleston.

Okay, godt. Hvor længe har du fisket?

Nå, jeg har fisket turneringer i over 30 år. Jeg har fisket hele mit liv. Selv som rigtig ung var jeg på vandet. Min bedstefar og min mor var en slags inspiration for mig. Vi boede ved en sø i Sanford, Florida. Det var der, jeg lærte at… Jeg mener, jeg lærte det grundlæggende der.

Pæn. Så det var din bedstefar og din mor?

Korrekt, ja. Min far fiskede ikke, men far sørgede altid for, at der var vand i nærheden, og at jeg havde en båd. Min bedstefar var fisker, og det blev min mor udsat for tidligt. Det var der, jeg fik det, var gennem dem.

Wow. Fortæl os, hvordan startede du med at fiske konkurrencedygtigt? Fra da du var barn, og du bare gjorde det for sjov, og så pludselig besluttede du dig for at begynde at fiske konkurrencedygtigt?

Nå, jeg bakkede lidt op i det, Mike. Jeg var studerende ved University of Florida, og en af ​​mine instruktører var i en basklub. Vi fandt ret tidligt ud af i timen, at vi begge fiskede, og at vi havde en fælles interesse, og så begyndte vi at fiske sammen. Han opfordrede mig til at komme til et bassklubmøde, og det gjorde jeg. Som gæst blev jeg inviteret til at fiske i en turnering, og min første lodtrækning var Shaw Grigsby, af alle mennesker. Den slags fangede mig på det tidspunkt. Jeg mener, jeg havde fisket længe før det, men det var min første eksponering for konkurrencefiskeri.

Din første eksponering for konkurrencefiskeri, og du får et partnerskab med Shaw Grigsby.

Ja. Temmelig mærkelig udvikling, men… Og vi er forblevet venner den dag i dag. Shaw var en fantastisk lystfisker, da jeg blev involveret i klubben. Jeg vidste, hvordan man fiskede, men jeg forstod ikke mekanikken ved turneringsfiskeri. Det er en helt anden ting. Jeg mener, at fiske under uret med presset af penge på linjen, og på dette niveau, med sponsorer og medier og fans, ændrer det virkelig hele den måde, du griber spillet an på. At fiske for sjov er… du ved, det er én ting, men når du starter en karriere i konkurrencefiskeri, finder du ret hurtigt ud af, at der er en stor forandring.

Nå, lad mig spørge dig. Dette er altid interessant for vores lyttere, er, hvad er det største problem, eller hvad er den største udfordring, du fandt, da du begyndte at konkurrere med fiskeri?

Når du fisker for sjov, er der ikke meget pres. Når du fisker efter overlevelse, efter din indkomst, for at opfostre din familie eller efter de virksomheder, du repræsenterer, lægger det et stort pres på dig. Jeg tror, ​​at den største udfordring er at holde sig oppe med fiskene og håndtere alt det pres. Fisk bevæger sig. Du ved, de fleste turneringer er flere dages begivenheder, så det er ikke sådan, at du kan gå derud for en dag, og hvad der end sker den dag afgør resultatet. De fleste turneringer er tre til fire dage lange på det niveau, som jeg konkurrerer på. Den slags tager held-faktoren ud. Du skal være konsekvent produktiv over disse tre eller fire dage. Med alt det pres, som jeg nævnte tidligere, bliver det en udfordring. Som jeg sagde, fisk bevæger sig rundt. Du skal holde dig oppe med fiskene, og tingene ændrer sig konstant.

Ja. Du ved, når det kommer til turneringsfiskeri, forstår jeg, at erfaring spiller en stor del af det. Hvad har du lært i løbet af din karriere inden for konkurrencefiskeri, som har hjulpet dig til at få succes?

Du ved, det er bare et spørgsmål om tid på vandet, og du begynder at samle ting op. Jeg mener, du lærer tricks og teknikker, og du lærer at bruge alle de lokker, der anvendes til forskellige dybder og typer af dækning. Du ved, bas er cover-orienterede skabninger. De kan som regel lide at være omkring ting. Det betyder ikke, at de ikke er free-roaming. Der er fritgående fisk. Der er stimefisk, der bare rejser og jager agnfisk. Men for det meste er bas cover-orienteret, struktur-orienteret. De forholder sig til noget. Det er de lektier, jeg har lært gennem min karriere, da jeg forsøgte at finde ud af, hvordan bassen er relateret til vigtige strukturer eller træk ved en vandmasse, som har hjulpet mig med at overleve.

Højre. Lad mig spørge dig, når du skal ind i en turnering, især på dit niveau, og du ved, at det bliver en flerdages begivenhed, laver du så en angrebsplan for hver dag eller en angrebsplan for alle fire dage?

Ideelt set vil du have en enkelt plan til at fungere gennem en tre eller fire dages begivenhed. Men du ved, som jeg sagde tidligere, fisk har finner, og de bruger dem. Jeg mener, de bevæger sig, og de gør forskellige ting. Deres humør ændrer sig. Vejret skifter konstant. Selvom du har stabile forhold, ændrer fiskene nogle gange en dramatisk ændring i deres vaner. Så du ved, den tilpasser sig konstant og forsøger at finde ud af, hvad fiskene skal gøre næste gang. Normalt er der en vis konsistens med mindre variationer, men der er nogle dage, hvor det er dramatisk anderledes, hvor man skal skrotte det, man laver, og starte fra bunden.

Du ved, og det spørger jeg altid til de mennesker, vi interviewer, om har du en fastsat grænse for, hvor meget tid du vil arbejde med en bestemt plan, og hvis den ikke virker, så går du videre med det samme? Eller er du en af ​​de lystfiskere, der er mere en følelsesmæssig person?

Det er bestemt efter følelse. Jeg tror, ​​det taler for de fleste fyre. Jeg mener, prøv at give din spilleplan alle muligheder for at virke, men på et tidspunkt, hvis den bliver forgæves, skal du bare skrotte den. Det er det, der adskiller mange lystfiskere på vandet i, hvor succesrige de er i deres karriere, er hvor godt de tilpasser sig. Man skal hele tiden tilpasse sig. Efterhånden som solen bliver højere, begynder vandet at varme, eller hvis du har en koldfront, der kommer ind i løbet af konkurrencetimerne, vil tingene ændre sig. Hvis barometeret ændrer sig, hvis der er strøm, er det… Du ved, som hvis du fisker på et reservoir, og de begynder at løbe vand gennem møllerne for at skabe elektricitet, så sætter den generation fisk på nøglesteder, og du skal tilpasse dig og finde ud af, hvor de nøglepunkter er. Det er altid at tilpasse sig og forsøge at tilpasse sig, hvad end situationen bringer.

Hvad synes du er det sværeste ved at implementere din plan, når du har vildt skiftende variabler?

Bare blive ved med det. Timing. Du ved, så meget af succesfuldt fiskeri i turneringer afhænger af timing. Det er at vide, hvor man skal være og hvornår man skal være der, og at have den rigtige tilgang til det rigtige lokkemiddel, den rigtige præsentation. Jeg mener, det kunne komme ned til kastevinkel. Der er så mange variabler. Det er utroligt at prøve at tage alt det ind og prøve at behandle det. Jeg ved, at jeg kan få det til at lyde lidt sværere, end det er, men nogle gange er det så udfordrende.

Når du gennemgår dine turneringer, og variablerne ændrer sig, og du på en måde laver ændringer, mens du går, tager du noter, mens du går, eller er du en af ​​disse fyre, der bare holder det i dit hoved?

Det er i mit hoved. Meget få fyre fører noter. Jeg mener, der er fyre, der fører logfiler, efter at en begivenhed er slut, og måske optager de ting om natten, efter de er kommet ud af vandet, men jeg tror ikke, du kommer til at se nogen turneringsdeltagere på højt niveau stoppe med, hvad han gør for at skrive nogen noter ned under en konkurrence.

Stoler du på din elektronik?

Absolut. Jeg kører Garmin elektronik, og jeg bruger det nye Livescope. Det er utroligt, hvad man kan se under vandet med den ting. Jeg kan faktisk se fisk svømme under overfladen med min elektronik. Jeg kan se dem nærme sig et lokkemiddel. De er så gode. Jeg kan lave et kast, jeg kan se min lokke falde gennem vandsøjlen, og jeg kan se fisk reagere på det. Det er utroligt, hvad du kan se med elektronik nu. Jeg stoler også meget på GPS-aspekterne af dem.

Det er fantastisk. Hvad har du lært, der har gjort dig bedre, siden du startede, og som du er gået igennem de sidste 30 år?

Du har ikke tid nok til det, kan jeg fortælle dig. Jeg mener, det er en konstant proces. Hvis du ikke lærer, kommer du bagud. Denne sport er i konstant udvikling. Teknologien, det udstyr, vi har, og strategierne. Jeg mener, det betyder ikke, at gamle tricks ikke gælder. Det gør de, og de fungerer godt. Til tider er det den gamle taktik, der fungerer bedst. Men længere er konkurrenceniveauet så højt og så dygtigt og så udviklet, at du virkelig skal være på dit spil, og elektronik er en stor del af det.

Højre. Jeg tror i enhver sport, at teknologien virkelig spiller en større og større rolle hvert år.

Absolut. Absolut. Jeg mener, enhver sport, jeg tror, ​​det taler til.

Ja. Til sidst, når vi kommer til slutningen af ​​vores interview, vil jeg gerne spørge dig… Jeg stiller altid disse to spørgsmål. Hvad er din mest succesrige fiskerihemmelighed?

Det er ikke en hemmelighed, men det bedste råd, jeg kan give dine lyttere, er tid på vandet. Jo mere tid du bruger på vandet, jo mere eksponering vil du have for, hvad der foregår, elementerne, habitatet og hvordan fiskene forholder sig til alt dette. At sidde i en lænestol og se fiskeprogrammer på tv, det går ikke. Du vil lære nogle grundlæggende ting, men før du er på vandet, anvender det, du ved og lærer ved at prøve og fejle, kommer du ikke rigtigt så hurtigt frem. Så kom derud og brug lidt tid på vandet og få at vide, hvad der foregår.

Pæn. Andet spørgsmål. Hvad er din mest succesfulde eller din foretrukne fiskelokke eller agn?

Det er hårdt. Jeg har flere. Hvad angår lokker, ville konventionsbetegnelsen lokke og stik, sandsynligvis en Rapala Original Floating Minnow være mit første valg. Det er så alsidigt. Den er formet som en minow. Det er flydende, men det kan også arbejdes under overfladen. Det er et rigtig godt værktøj. Så en Yamamoto Senko. Det er en blød plastikorm. De fleste af dine lyttere, er jeg sikker på, er meget fortrolige med det. Dem holder jeg rigtig meget af. Så for et tredje valg ville nok være en Hildebrandt spinnerbait, en tinrulle, en lokkemad, som jeg har designet til dem. Disse tre lokkemad er nok mine mest selvsikre go-to lokker, som jeg kan anbefale.

Pæn. Jeg vil gerne takke dig for at være med i vores show.

Jo da.

Men før vi går, er dette selvfølgelig professionelt fiskeri, så har du noget, du vil promovere? Hvis du gør det, så fortæl vores lyttere, hvad det er, og hvordan man får det.

Nå, du ved, enhver på dette niveau af spillet er støttet af virksomheder, både marine, grej og nogle gange virksomheder, der ikke er direkte involveret i sporten. Ikke-endemier er, hvad vi omtaler dem som. Jeg har en sponsorside. Du kan finde alle de sponsorer, der støtter mig der. De er de største mærker inden for fiskeri. Jeg mener, jeg har Ranger, Mercury, Motor Guide, Garmin, Hildebrandt, Rapala, Fuji Rod Components, TH Marine. Jeg mener, jeg har mange virksomheder, jeg repræsenterer derude, og jeg kommer nok ikke til at få dem alle ind.

Du kan lære meget af, hvad jeg skriver, og hvad jeg deler gennem disse hjemmesider, de publikationer. Der er også et indeks for antikt lystfiskeri. Hvis fyre kan lide gamle lokker, og de vil lære om dem, har jeg et indeks over antikke lokker på min hjemmeside.

Bernie, det er en masse god information til vores lyttere. Igen vil jeg gerne takke dig for at være med i vores show.

Ja mand. Når som helst. Bare giv mig et råb. Jeg hjælper gerne.

Okay, fantastisk. Hej, held og lykke i Eliteserien i år.

Tak hr. Hav en god dag.

Okay. Pas på.

[

Leave a Comment